Hengerfeste til bil

Søk etter hengerfeste med registreringsnummer
Hengerfester kan ettermonteres på de fleste biler, jobben er relativt enkel, men ofte litt tidkrevende. Det kan være behov for å programmere bilens system for å få elektronikken til å virke optimalt. Dette gjelder spesielt ved parkeringssensorer etc. 

Bilde av bil med henger med vakre fjell i bakgrunn

Tilhengerfeste fra Brink (tidligere THULE)

Brink leverer hengerfeste med god passform og brukermanual. I settet kommer komplett krok med alle monteringsdeler. 

El-sett hengerfeste 

El-sett inneholder alt av kabler samt selve kontakten som festes bak på bilen. På eldre biler er det ofte enkelt å montere disse, det kan det også være på nyere biler, men aktivering med diagnoseverktøy er noen ganger nødvendig for optimale funksjoner slik som automatisk deaktivering av parkeringssensorer etc. Ofte kan man velge om mav vil ha el-sett med den gamle 7-pin kontakten eller nyere 13-pin som har flere funksjoner (som man normalt sett ikke bruker). Adaptere finnes begge veier. 

Montere hengerfeste selv

Å montere hengerfeste er ofte ikke vanskelig, men kan være en noe tidkrevende og tung jobb. Det lønner seg å sette av både en og kanskje to dager. Hengerfestene fra Brink er tilpasset bilen så alle hull og bolter skal passe rett i bilen. Det man gjør er stort sett å bolte selve kroken skikkelig fast og koble til el-settet. Heldigvis følger det med bra bruksanvisninger med all informasjon man trenger får å lykkes. Som nevnt tidligere, på nyere biler, kan aktivering med diagnoseverktøy noen ganger nødvendig for optimale funksjoner slik som automatisk deaktivering av parkeringssensorer etc.