Bremser Tesla model S

Søk etter bremsedeler til Tesla
Å bytte bremser på en Tesla kan kanskje virke skremmende på mange. vi hører stadig om hvor avansert nye biler er og da spesielt el-biler. Realiteten er at det er relativt rett frem å gjøre dette, jeg vil påstå at det faktisk er lettere på nyere biler da de ofte ikke er så rustne og slitt. 

Bytte bremser framme på Tesla model S

Framme sitter det skiver på 355 mm med en tykkelse på 32 mm det er store bremser. Å bytte disse samt bremseklosser er en grei jobb uten overraskelser. Man demonterer og presser tilbake stemplene i caliperne og monterer sammen igjen.

Bilde av bakhjulet på en Tesla model S med bremser

Bytte bremser bak på Tesla model S

Bak på Tesla model S sitter det skiver på 365 mm og to calipere på hvert hjul. Ja du leste riktig, model S leveres med en egen caliper kun for håndbrekk. Når man bytter bremser bak på model S må man være forsiktig med det elektroniske håndbrekket på denne ekstra caliperen. Det er anbefalt å bytte skiver og klosser både på håndbrekk og hovedbrems samtidig, evt. bare klossene hvis skivene er ok. 

Hvordan deaktivere elektronisk håndbrekk på Tesla model S

Å deaktivere håndbrekket på model S er viktig så man ikke risikerer klemskade fra dette under arbeidet. Det er også viktig å kjøre stempelet i håndbrems caliperen tilbake før man kobler denne fra, her er oppskriften på hvordan man gjør dette. 


1.  Sett bilen i «Jack mode» (jekke modus).
2.  Sett bilen i «Tow mode» (slepe modus) for å frigjøre caliper
3.  Koble fra ledningen på caliper for sikkerhets skyld

 

Resten av bremsejobben er rett frem som de fleste andre biler.


Du finner bremseskiver, bremseklosser og andre deler til Tesla Model S, Tesla model 3, Tesla model X og andre biler ved å legge inn registreringsnummer øverst på siden.